تبلیغات
مراقبت زیبایی سلامت - خواص هندوانه
 
مراقبت زیبایی سلامت
آرایشی،بهداشتی،زیبایی،سلامت،تناسب اندام
درباره وبلاگ


از اینکه به وبلاگ الماس درخشان آمدید متشکرم.امیدوارم که از اطلاعات ، مطالب و دانلودها استفاده کنید. هدف اصلی این وبلاگ ارائه اطلاعات مورد نیاز کاربران در حوزه مراقبت و زیبایی،آرایش بهداشتی،سلامت جسمانی و تناسب اندام می باشد.
به منظور دسترسی آسان و بهره مند شدن از مطالب روزانه این وبلاگ پیشنهاد میکنم در خبرنامه وبلاگ عضو شویدو یا با فعال نمودن RSS این وبلاگ مطالب جدید را به صورت فهرست وار دریافت کنید. در پایان ضمن تشکر از تمامی دوستان عزیز خواهشمندم با ارائه نظرات و نقدها من را در این راستا یاری کنید.

مدیر وبلاگ : محبوبه دامغانی
نظرسنجی
آیا مطالب این وبلاگ برای شما مفید بوده است؟





دوشنبه 22 مهر 1392 :: نویسنده : حمید رضا دامغانی
 
» تا میتوانید هندوانه بخورید.
دستتان را دراز می‌كنید و این میوه كروی‌شكل را كه به نظر سنگین می‌رسد برمی‌دارید و چاقویی به جانش و قاشی و گازی و یك «آخیش» و آرامشی و... هندوانه، این میوه پرآب و سرشار از ویتامین تابستان گرم را در نظر شما شیرین می‌كند. به اعتقاد متخصصان علم تغذیه هندوانه سرشار از ویتامین ث و آ است و در آن مقادیر بالایی آنتی‌اكسیدان‌های مختلف در این میوه وجود دارد. این تركیبات با غیرفعال كردن رادیكال‌‌های آزاد از اكسیدان‌های كلسترول و تنگ شدن دیواره عروق و در نهایت از بروز بیماری‌های قلبی و سكته‌ جلوگیری می‌كنند. به علاوه مطالعات نشان می‌دهد كه مصرف منظم این میوه از بروز حملات آسم، سرطان كولون و حتی آرتروز می‌كاهد. رنگ صورتی این میوه مربوط به لیكوپن موجود در این میوه است كه به دلیل خواص آنتی‌اكسیدانی مانع بروز سرطان‌هایی نظیر پروستات، سینه، ریه و روده می‌شود. این میوه با خواص ضدسرطانی از اطلاعات ژنتیكی همه سلول‌ها یعنی دی‌.ان.ای محافظت می‌كند و از جهش‌های ژنتیكی جلوگیری می‌كند.اما با وجود فواید بسیار بالای این میوه، هندوانه دارای تركیبات گواتروژن هم هست و افرادی كه در مناطق با ید كم زندگی می‌كنند باید از این میوه كمتراستفاده كنند. در ضمن افراد مبتلا به دیابت نیز باید با دقت فراوان این میوه را استفاده كنند زیرا مصرف هندوانه به سرعت قند خون را بالا می‌برد و بیماران دیابتی را دچار مشكل می‌كند.هندوانه پتاسیم بالایی دارد و مصرف یك فنجان آب هنداونه دارای 176 میلی‌گرم از این ماده مغذی است كه می‌تواند به كاهش فشار خون بالا در بیماران مبتلا به این بیماری كمك كند.
این میوه با وجود ویتامین ب 6 و بوی خوشایندی كه دارد در رفع حالت تهوع بسیار مفید است به ویژه اگر شیرینی آن نیز ملایم باشد ویتامین آ (به شكل بتاكاروتن) و ویتامین سی در آن، التهاباتی را كه در بیماری‌هایی مثل آسم، تصلب شرائین، سرطان روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بین می‌برد. همچنین منبع بسیار خوبی از آنتی‌اكسیدان كاروتنوئیدی به نام لیكوپن است. لیكوپن یك رنگدانه شیمیایی است كه باعث ایجاد رنگ قرمز در هندوانه می‌شود و اثرات ضد اكسیدانی قوی دارد. این آنتی‌اكسیدان به تمامی نقاط بدن رفته و رادیكال‌های آزاد را خنثی می‌كند.رادیكال‌های آزاد مولكول‌هایی هستند كه باعث تخریب بسیاری از بافت‌های بدن می‌شوند. اثرات تخریبی رادیكال‌های آزاد در بدن شامل موارد زیر است:




هندانه از لحاظ ویتامین‌های گروه B نیز كه برای تولید انرژی لازم هستند، غنی است و منبع خوبی از ویتامین‌های B1، B6، B5 (اسید پانتوتنیك)، بیوتین (یك نوع ویتامین B) و نیز منیزیوم، پتاسیم و فیبر غذایی است. پس می‌توان گفت كه دارای ارزش غذایی بالایی است.
بتاكاروتن موجود در هندوانه می‌تواند 11درصد از نیاز روزانه بدن را به این ماده مغذی فراهم آورد. لیكوپن، همان بتاكاروتن معروف با خاصیت آنتی‌اكسیدانی، یعنی همان ماده ضدسرطانی كه در گوجه‌فرنگی یافت می‌شود. خوردن این میوه برای مبتلایان به بیماری آسم مفید شناخته شده است. در ضمن این میوه آلرژی‌زا نیست و به این دلیل مبتلایان به آسم یا آلرژی‌های غذایی می‌توانند از این میوه با خیال راحت استفاده كنند.
كم‌سدیم اما پرپتاسیم
یكی از ویژگی‌های منحصر به فرد هندوانه این است كه به داشتن سدیم كم‌شهرت دارد. همان‌طور كه می‌دانید، سدیم از جمله تركیباتی است كه در بیماری فشار خون می‌تواند مشكلات فراوانی را به بار آورد. هندوانه علاوه بر سدیم كمی كه دارد، در هر فنجان خود كه 152 گرم وزن دارد، دارای 176 میلی‌گرم پتاسیم است و به عنوان یك منبع غذایی خوب این ماده مغذی شناخته شده است.
پتاسیم از جمله مواد مغذی است كه در كاهش فشار خون بسیار مفید است. از این رو، به افرادی كه دارای فشار خون بالا هستند مصرف روزانه یك فنجان هندوانه خرد شده توصیه می‌شود.
برخی خواص دارویی هندوانه













این میوه از منابع غذایی ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B1 و B6 است. این مواد مغذی می‌توانند در تولید انرژی و انجام زنجیره متابولیسم قندها و چربی‌ها دخالت كرده و آن را عملی سازند.این میوه در مقایسه با كالری كه به بدن می‌رساند، مواد مغذی فراوانی دارد به این دلیل است كه خوردن آن برای افرادی كه قصد كاهش وزن دارند، توصیه می‌شود. 92درصد از آبمیوه آب است. این موضوع خود بهانه‌ای است برای بیشتر آب خوردن یعنی افراد كه نمی‌توانند زیاد آب بنوشند می‌توانند از هندوانه استفاده كنند. توصیه می‌شود به هیچ عنوان هندوانه‌های سفید را میل نكنید زیرا به شدت اسیدی بوده و می‌تواند زیان بار باشند.
هندوانه در سبد خرید خانواده
در هنگام خرید هندوانه دقت داشته باشید كه آسیبی در هیچ نقطه‌ای از بدنه این میوه وجود نداشته باشد.
هنگام انتخاب هندوانه دقت كنید پوست محكم و یك دستی داشته باشد. هندوانه باید نسبت به اندازه‌ای كه دارد سنگین باشد.
وجود لكه‌های زرد رنگ روشن نشانه رسیده بودن این میوه و قرار گرفتن آن در مقابل نور خورشید است.
به یاد داشته باشید كه این میوه را می‌توان به مدت دو هفته در صورتی كه برشی بر آن وارد نشده باشد در خارج از یخچال و در دمای اتاق نگهداری كرد اما در صورتی كه برشی به این میوه داده شد دیگر باید آن را داخل یخچال گذاشت.
در صورت نرسیده بودن هندوانه می‌توان آن را خارج از یخچال و در یك كیسه كاغذی قرار داد تا به طور كامل برسد.
می‌توان مقدار بتاكاروتن را در هندوانه با گذاشتن آن در دمای اتاق افزایش داد. به علاوه نگه داشتن این میوه در دمای 21 درجه سانتی‌گراد در مقایسه با 13 درجه سانتی‌گراد میزان لیكوپن 11 تا 40درصد و میزان كل بتاكاروتن‌های موجود را به میزان 50درصد افزایش می‌دهد.
آنزیم‌های موجود در این میوه به این دما حساس هستند و می‌توانند موجب افزایش این تركیبات ارزشمند شود.
اما به محض این كه هندوانه را برش دادید روی آن را با كیسه پلاستیكی بپوشانید تا هم بوی سایر غذاها را نگیرد و هم خشك نشود به علاوه یادتان نرود كه این میوه را بعد از برش دادن در یخچال نگهداری كنید. شما می‌توانید این میوه را به جای شستن با آب با یك دستمال كاغذی یا دستمال نم‌دار تمیز كنید.
موارد مصرف هندوانه
از هندوانه می‌توانید در تهیه انواع سالادهای میوه استفاده كنید. مردم كشور روسیه و برخی مناطق كشور خودمان از این میوه ترشی تهیه می‌كنند و این ترشی یكی از متداول‌ترین راه‌های به مصرف رساندن این میوه به حساب می‌آید. به علاوه كشورهای اروپایی نیز از پوست خارجی این میوه ترشی تهیه می‌كنند و آن را به همراه غذایشان به مصرف می‌رسانند. همان طور كه گفتیم از هندوانه می‌توان در تهیه سالادهای میوه استفاده كرد. بهترین مخلوطی كه می‌توان از این میوه به دست آورد. مخلوط هندوانه به همراه طالبی و كیوی است كه می‌توان با كمی ماست و شكر از آن دسری بسیار خوش طعم تهیه كرد. حتی آب این میوه به همراه تكه های خرد شده آن می‌تواند بسیار خوشمزه و دلچسب باشد به خصوص اگر بعد از یك روز كاری و هوای گرم به خانه بیایید و به محض باز كردن در یخچال لیوان پر از آب هندوانه را ببینید.
مضرات
هندوانه برای اشخاص سردمزاج و آنهایی كه دارای معده سرد هستند مناسب نیست.
چنین افرادی اگر می‌خواهند هندوانه بخورند باید آن را با شكر، عسل یا گل قند بخورند.
همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می‌شود.
1 - باعث اكسیده شدن كلسترول می‌شوند، در نتیجه كلسترول به دیواره رگ‌های خونی می‌چسبد و می‌تواند باعث بروز حملات قلبی و سكته شود. 2 - باعث انقباض و بسته شدن راه‌های تنفسی و در نتیجه تشدید حملات آسم می‌شوند. 3 - باعث افزایش التهابات ناشی از استئوآرتریت یك و آرتریت روماتوئید 2 می‌شوند، در نتیجه تخریب مفاصل را در این شرایط بیشتر می‌كنند. 4 - باعث آسیب سلول‌های دیوار روده و تبدیل آنها به سلول‌های سرطانی می‌شوند. خوشبختانه ویتامین C و بتا كاروتن به عنوان آنتی‌اكسیدان‌های قوی (كه هر دو در هندوانه به مقدار فراوان وجود دارند)، رادیكال‌های آزاد را به دام انداخته و از اثرات مخرب آنها در بدن جلوگیری می‌كنند. 1 -هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است. گرما را برطرف می‌كند و بهترین میوه تابستان است. 2 - هندوانه مدر است و به پایین آوردن فشار خون كمك می‌كند. 3 - هندوانه معده را تقویت می‌كند. 4 - پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است. 5 - مغز تخمه هندوانه كرم‌های معده و روده را از بین می‌برد. 6 - هندوانه برای ورم مثانه مفید است. 7 - هندوانه بدن را تازه و شاداب می‌‌كند. 8 - هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است. 10 - برای خنك كردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شكر بخورید. 12 - برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید. 13 - هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد (یعنی حدود سه ساعت بعد از غذا و یك ساعت قبل از غذا) زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می‌كند. همچنین این میوه را نباید بامیوه‌های دیگر مخلوط كرد زیرا تولید نفخ شكم می‌كند. 9 - آب هندوانه مخلوط با سكنجبین علاج‌كننده یرقان و دفع‌كننده سنگ‌كلیه است. 11 - برای برطرف كردن تب و اختلاط بدن هندوانه را با شیرخشت بخورید. 



نوع مطلب : خواص گیاهان برای پوست ومو، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
سه شنبه 17 مرداد 1396 09:58 قبل از ظهر
What a information of un-ambiguity and preserveness of
precious knowledge on the topic of unpredicted emotions.
جمعه 25 فروردین 1396 05:27 بعد از ظهر
I was suggested this blog through my cousin. I am no longer positive whether this submit is written by means of him as
no one else recognise such designated approximately my difficulty.

You are incredible! Thank you!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :